Wat is Ismakogie

Wat is Ismakogie

Ismakogie is een zachte bewegingsleer, die preventief en herstellend werkt. Er wordt gestreefd naar een optimale conditie en goede houding, en mooi en economisch bewegen.

De oefeningen zijn klein, intens en gecontroleerd, maar met vloeiende zachte bewegingen die uit elkaar voortkomen en moeiteloos in elkaar overgaan. We noemen het mindful bewegen. Alle aandacht voor het lichaam en haar beweging.

Ismakogie: de natuurlijke beweging terugkrijgen.

We hebben geleerd op te houden met natuurlijk bewegen  omdat je netjes stil hoort te zitten of stil te staan. Deze aangeleerde houdingen kunnen het lichaam blokkeren en spanning geven, Ismakogie leert deze los te laten. Ismakogie leert de van nature zachte en vloeiende beweging weer toe te laten, de kettingreactie die uit een bewegingsaanzet voortkomt te benutten ten gunste van de mobiliteit en fitheid van het lichaam. De voeten zijn de eerste en belangrijkste bewegingsaanzet. Hoe kleiner de beweging, hoe groter het helend effect is. Het lichaamsgevoel en bewustzijn nemen toe.

Onze uitgangspunten zijn bodemcontact en kettingreactie.

Bekkenbodemklachten, hoofdpijn, onderrug- rug- en schouderproblemen kunnen verminderen doordat de aangeboden oefenstof in het dagelijks leven goed toepasbaar is. U zult zich op lange termijn soepel en makkelijk  kunnen blijven bewegen. Het uithoudingsvermogen verbetert, U blijft energiek en kunt zich prettiger gaan voelen.

Ismakogie heeft haar bakermat in Oostenrijk, is ontwikkeld door de Weense Anne Seidel, 1900–1990

IMG-20151029-WA0021 (1)